torsdag 2 juli 2009

Project Hopeless - What's Up?Jag recenserade ju Project Hopeless senaste 7'' för ett tag sedan, och jag gillade den såpass mycket att jag bestämde mig för att trixa över lite frågor till dom. Resultatet har ni här under, och har ni inte skaffat senaste 7'' ännu så gör det snarast från Not Enough!


1. En liten kortis bara om hur det började...Ok!
Inget att vara stolt över, men vi va för obegåvade och bodde i Smålands mörker, hade mycket tid till annat och startade band runt 98, resultatet blev Project Hopeless runt 2001, sen dess har vi fattat lite mer vad vi hålle på med, även om inte det säger allt för mycket. Vi flyttade lyckligtvis ut ur detta och bosatte oss i GBG, det var där saker började hända med en ganska så intensiv fart i början, vilket va fruktansvärt kul. Idag är vi baserade i CC och det innebär inte att vi alla bor här men det kommer att göra saker annorlunda vilket är en fördel. Vi har fått omorganisera lite under åren som gått men detta är den slutgiltiga fasen i vad vi gör.
2. Namnet Project Hopeless... Är allt skit, eller vad är tanken?
Jag själv anser absolut inte att allt är skit, snarare tvärt om. Samhället är snarare vad vi skulle vilja koppla vårt namn till, med en så pass kreativ uppmaning vi har så antar jag att det inte borde gå att ta miste om vår syn på livet och dess möjligheter att försöka att förända till det bättre, men vad vi har blivit födda och gödda med är inget som leder till en konstruktiv fördel för dem som får ta hand om resterna. Vi är bara en del av vad som har blivit kvar och vi är inte unika för vår del, vi är bara en del av det kreativa motståndet som samhället har gett oss alla grund till att känna gemenskap med. Vi tror på en socialförändring och vi vill uppmuntra till ifrågasättanden vad det gäller den förtryckande makten. Politiskt sett är vi anarkister vilket ger ett intryck av enkelspåringhet i en del personers ögon, men vill uppmuntra alla våra medlidande till ett eget tänkande och ifrågasättande utav systemet som vi kan låta styra oss. Att det vi lever i idag är något som kan benämnas på en mängd olika sätt men att inte se vad som kan göras runt om oss är ett sätt att få dem att sätta sig på oss än en gång.

3. Ni var ju runt en sväng i Europa ganska nyss, hur var det?
Vi va på Irland en vecka och nästan en månad i USA. Båda upplevelser va unika och helt underbara då det är så sjukt kul att få möjligheten at få åka på turné och spela punk och säga vad vi tycker om saker som berör oss och andra. Även det faktum att folk lyssnar på vad vi har at säga är ett så sjukt coolt fenomen, vilka är vana vid det? Inte jag iaf. Vi har blivit sjukt bra omhändertagna och välbemötta i båda länderna som vi har varit i, så det känns sjukt kul att kunna se tillbaka på dessa turnéer med ett glatt minne. Tack vare Alex DIstroY som fick över oss till Irland så fick vi alla för första gången komma dit. Karlos Shaman Records som övertygade oss om att åka till USA, för två av oss som aldrig varit i landet innan så va detta en sjukt kul upplevelse, trots all stress och oro för at vi inte trodde at vi skulle kunna komma in i landet så gick allt hur bra som helst, Expendable Youth tog väl hand om oss på turnén gjorde allt mer möjligt så nöjda är vi allt.


4. Eran nya 7'' Av Hela Mitt Hjärta finns ju även att ladda ner på eran hemsida. Hur ser ni på hela den här nerladdningsgrejen?
Det är väl sjukt bra att folk kan välja om de vill köpa våra låtar eller inte, även det faktum att folk faktiskt inte har råd att köpa skivor är ju en mycket bra anledning till at låta folk kunna ladda ner låtarna. Med erfarenheten av att spela för folk som aldrig skulle ha råd att köpa våra skivor känner jag verkligen ett större intresse för att dessa personer ska kunna ladda ner låtarna på nätet istället. Detta ser jag även som en bra möjlighet för dem som aldrig hörts oss heller at kunna ladda ner låtarna och om de känner tillräcklig pepp så köper de säkert skivan om det nu är det som de är intresserade utav. Jag ser hellre att solk lyssnar på oss ”gratis” än inte alls.

5. Hela den här "Crimecity" grejen, vad är det?
Vår stad, vårt crew!
6. Det verkar överhuvudtaget vara ganska bra fart på punkscenen i Malmö med både band och spelställen. Har det alltid varit så?
Det har inte alltid varit så, vi fick för något år sedan tillgång till Aktivitetshuset vilket va tack vare den otroligt inspirerande och kreativa delen av Malmös autonoma att tacka för, denna lokal va tvungen att gå i graven samtidigt som Ungdomshuset i Köpenhamn gick i graven, då polisen fick den bästa möjligheten i världen att skicka ut oss. Där efter tog det ett tag at finna en ny lokal som nu finnes på industrigatan kallad Utkanten. Där har vi sjukt mycket spelningar och andra aktiviteter och det kan ju knappt bli bättre än så. Malmö är helt klart fett som fan!
7. Vad händer i framtiden med Project Hopeless? Något klart?
Vi kommer at spela in en ny 12” inom året, även ett gäng låtar till split 4 vägs LP:n Anarkist attack. I början av nästa år kommer vi att åka till Brasilien igen, och det känns sjukt kul! Därefter så kommer det at hända lite diverse saker som än inte är klara, vi kommer även att åka på en Västkust Usa turné runt September 2010. Därefter får vi se vad som kommer att hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar