måndag 9 oktober 2017

Farsot kör igång skivbutik i Göteborg Lördag 14 Oktober

TEXTEN SNODD FRÅN FARSOTS FB-SIDA!

Äntligen får vi slå upp dörrarna för Farsot Skivbutik. Detta vill vi såklart fira med dig! 

Välkommen till Göteborgs nya skivbutik. Vi är varken störst, bäst eller vackrast men vi tror och hoppas att ni kommer trivas här med oss.

------------------------------------------

Vi har kittlat er nyfikenhet tillräckligt länge, och nu när september nått sitt slut kan vi avslöja att en ny skivbutik äntrar Göteborgs kulturatmosfär.

Idén med Farsot har alltid varit enkel, nämligen att ge ut bra musik i ett analogt format där helheten skulle vara lika viktig som innehållet. Kringkulturen lika viktig som det en själv gör. Efter sju släpp med bland annat The Dahmers This Gift is A Curse och Data Control väljer bolaget att ta ytterligare ett steg i den bakåtsträvande evolutionens tecken och förvandlas till en skivbutik.

Precis som att skivbolaget startades från en dag till en annan, gick skivbutiken från idéstadiet till handling inom loppet av en vecka. Lokalen är belägen i det anrika kulturhuset Skjul Fyra Sex i Fiskhamnen och var förr ett gammalt kontor tillhörande den lokala bokningsgruppen Filler. Kontoret revs ut, väggar och golv slipades rena och hela lokalen målades om. För att maximera ytan och belysa arvet från DIY-scenen har hela affärens inredning byggts för hand av oss som är inblandade i antingen Farsot eller Skjul Fyra Sex.

Tanken med skivbolaget och skivbutiken Farsot är att förmedla kvalitetsmusik från utkanterna av kulturen, i alla dess skimrande och inte så skimrande genrer. Vi vill arbeta tätt intill de lokala banden och bokarna för att på så sätt bli ytterligare en länk i kulturlivet i staden och kunna ge lyssnarna samt konsertbesökarna något som vi anser att de andra butikerna i staden inte riktigt gör. För oss räcker det inte att vara nära kulturen, vi är redan en del av den. Då vi även har en scen vägg i vägg med butiken kommer vi se till att bjuda på releasefester, artist- och bandbesök men också försöka ha en lokal där vi de facto kan umgås och prata, andas och leva ut vår musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar