tisdag 9 mars 2010

Kvoteringen / Nitad - Split 7''

I Fredags fick jag hem den 3 delen i Kraniums Fuck your scene, kid! , och denna gången är det Kvoteringen och Nitad som samsas om utrymmet. Observera att detta är inte samma split som kom för några år sedan på japanska MCR! Kan ju börja med att berömma Andreas för omslaget. Att det sticker ut är ju en underdrift... Värsta syratrippen.
Om jag börjar med Kvoteringen så är det första man lägger märke till att ljudet är rejält annorlunda mot vad man vant sig vid. Denna gången är det Soundlab som gäller vilket gett dom ett både renare och fläskigare ljud, men missförstå mig inte nu för det är inget kliniskt metalljud jag pratar om. Tycker dock att detta ljudet passar Kvoteringen som handsken. 2 låtar "fiskekäng" rivs av varav den första "Vi har fått nog" är en helskön 4-taktare, där det ibland låter som dom kör med öppna ackord på gitarren, och ett jäkla dansande på basen. Inte riktigt vad jag väntat mig, men likväl förbannat bra. Andra låten "Allt åt alla" är en rockig d-taks dänga som låter mer som Kvoteringen gjort innan. En riktigt bra sida och nu väntar jag på LP'n som jag hoppas postmannen kommer med imorgon onsdag.
På andra sidan återfinns då Stockholms Nitad, även dom med 2 låtar. Och ja, vad ska jag säga. Det låter Nitad! Och med tanke på att jag gillat deras tidigare släpp så tycker jag även att denna sidan är bra. Uppkäftigt och kaxigt precis som det brukar vara med deras US influerade punk på svenska. Gillar speciellt andra låten "Riv ner", där är dom verkligen på topp. Hoppas på en ny fullängdare snart... Surt (för mig)att deras spelning i Göteborg den 27 mars krockar med Punk Illegal stödspelningen, för Nitad är ett riktigt pärlaband live. Jag kan precis som med Kraniums tidigare 7'' i denna serien bara säga köp den, du behöver den!

1 kommentar: