onsdag 11 april 2012

Demonstration för ett medlemsstyrt Kulturhus! Jönköping 14 April 14:00


Utanför Kulturhuset, Svavelsticksgränd 7-9 kl 14:00

 
FÖR ETT MEDLEMSSTYRT KULTURHUS!
Kulturhuset har alltid varit en mötesplats och en frizon för människor med knappa resurser. Trots detta skapas det stora grejer. Så blir det oftast när saker organiseras av dom som är aktiva i verksamheten. Därför vill vi att dom som är akt...iva är dom som ska bestämma över huset.

FÖR KULTURHUSET OCH DEN FRIA KULTUREN!
På Kulturhuset är det filmvisningar varje vecka, det hålls föredrag, det dansas, spelas rollspel, arrangeras musikspelningar, orkestrar och band repar i huset och de flesta dagar i veckan hålls Nyfiket öppet, mestadels av ideella krafter. Varje lördag arrangeras loppis med flera hundra besökare och säljare. På tisdagar är det folkkök med soppa och nybakt bröd och varje jul fixar Gemenskap i Jul gratis julbord till alla under hela julhelgen. Detta vill vi så klart ha ännu mer av.

INGET POLITIKERSTYRE I KULTURHUSET!
Nu vill politikerna, med Mats Green (M) och Anna Mårtensson (FP) i spetsen, gå in och styra och ställa i Kulturhuset. Dom vill säga upp samtliga föreningar och sedan sitta och handplocka dom föreningar som passar in i deras världsbild.

INGET VINSTDRIVANDE I KULTURHUSET!
Som bekant är moderaternas världsbild ganska annorlunda från dom flesta normala människors. Dom vill att företag och en massa jävla entreprenörer ska styra och ställa över det mesta. Allt ska kosta pengar. Så vill inte vi ha det.

Därför demonstrerar vi:
-FÖR ETT MEDLEMSSTYRT KULTURHUS!
-FÖR KULTURHUSET OCH DEN FRIA KULTUREN!
-INGET POLITIKERSTYRE I KULTURHUSET!
-INGET VINSTDRIVANDE SKIT I KULTURHUSET

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar