onsdag 11 november 2009

Hårda Tider / Balance - Split 7''

Senaste given från pålitliga Not Enough. Tackar för den Oskar! Släppt ihop med 3 andra bolag (Hårda Skivor, Monument och Instigate). 2 band från Malmö/Lund (Crime City) sammanstrålar på denna split 7'' och det är alltså Hårda Tider och för mig obekanta Balance.
Att jag sett fram mot en ny giv från Hårda Tider är ju en underdrift då jag älskade deras förra 7''. Och precis som då så är det jävligt rakt på riktig käftsmälls hc/punk. Jag som i vanliga fall har rätt svårt för sådana här hockeykörer köper här hela skiten rakt av. Det låter ju bra här! Texterna på dom 2 egna låtarna är fortfarande på svenska men som sist så kommer det nån mening eller nåt ord på engelska instoppat rätt som det är. Och hur fan dom får det att funka vet jag inte... Det känns varken lökigt eller krystat, utan det sitter! Och moshpartiet i "Packet" får en ju att vilja mosa. Innehåller även en Warzone cover, som är helt okej men ändå en bra bit under deras egna låtar.
På andra sidan återfinns precis lika skånska Balance som jag alltså aldrig hört förut, men en 7'' vet jag i alla fall att dom släppt innan. Och när dom manglar på så låter det jävligt gött tycker jag, snabb us-influerad hardcore med bra trycka och sväng. I slutet på den egna låten "Time to react" så kommer det just ett sådant parti som jag skrev ovan att jag brukar ha svårt för. Nämligen ett sånt där new york hc parti som jag kallar det. Långsamt, gungigt och med massor av körer. Det är ju inte så långt, men jag personligen hade klarat mig utan det partiet. Även Balance kör en cover, och dom har den goda smaken att ge sig på No Securitys "Masskontroll". Hur tufft som helst, och dom gör det jävligt bra. Inte No Securitys bästa låt kanske, men ändå en kanonlåt. Coolt val!
Sammanfattningsvis en bra split där jag gillade Hårda Tider bäst, men jag blev positivt överaskad av Balance också. Så det är ju definitivt en 7'' att skaffa. Bra skit!

3 kommentarer:

 1. Avdelning överkurs eller ointressant vetande: Fanns ett hårdrocksband som hette Balance faktiskt. Lili & Sussie diggade dom, hehe.

  SvaraRadera
 2. Blom: Det var väl där Bob Kullic ingick. Bror till Bruce (ex Kiss).

  El Tedro Metal ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag kan inte släppa tanken och fundering på om Hårda Tider försvenskat Cro-Mags "Hardtimes"...inte mig emot någonstans. Jag älskar båda!

  SvaraRadera