onsdag 25 november 2009

"Trapped In A Scene"

Jag vet att det inte är länge sedan Sörling skrev om denna den tredje boken om den Engelska punken av Ian Glasper , men jag fick hem den härom dagen och kan inte låta bli att skriva några rader jag med. Jag har inte hunnit läsa den ordentligt än, men till skillnad från den gode Sörling så dreglas det rejält i den Sjögrenska truten när jag snabbläser om t.ex Doom, E.N.T, Heresy, Filthkick, Active Minds, Sore Throat m.m. Dom två tidigare böckerna "Burning Britain" och "The day the country died" är även dom riktigt jävla intressant läsning, även om man inte gillar alla banden. Det som gör att jag gillar dom här böckerna så mycket är nog att det är så mycket intervjuer med bandmedlemmar. Det blir liksom inte bara en massa fakta uppradat, utan mycket minnen och anekdoter direkt från folk som var med, inte en massa återberättelser. Så skit i en fylla nu i december och köp dessa 3 böcker istället. Och toppa sedan det med George Bergers "The story of the Crass". Tror att alla finns på AdLibris. Jag har köpt alla där i alla fall. På Glaspers myspace går det även att läsa att en bok om den engelska punken på 90-talet kommer att komma vad det lider....

4 kommentarer:

 1. Bra böcker, någon borde göra en om den svenska scenen. Det hade varit fett. Det blir ball med en bok om den brittiska 90-talsscenen, känns som jag har ganska dålig koll på den.

  SvaraRadera
 2. Ja en svensk bok hade varit precis hur kul som helst. känner du dig manad till att göra den Sörling? Kom igen... :-)

  SvaraRadera
 3. Finns i alla fall minst en om den tidiga svenska punkscenen, "Svensk Punk 1977-81 - Varför tror du vi låter som vi låter...". En helt o.k. bok.

  SvaraRadera
 4. Blom: Jo den är helt okej. Det enda negativa är väl att den "bara" tar upp storstäderna. Men vem är jag att klaga :-). Jandreus bok är ju även den pärla.

  SvaraRadera