lördag 20 mars 2010

Warvictims / Suburban Showdown - Split 7''

Det har blivit en del Warvictims här genom åren... Närmare bestämt 3 egna 12'', 2 split 12'', 1 10'' och detta blir den 9:e 7'' att recensera. Allt är som vanligt vad gäller Warvictims, att man lyckas håla hög kvalitet på materialet trots att man släppt otroligt mycket på ganska kort tid. Detta är dock det bästa dom fått ut sedan split 12'' med Flyblown, och det vill inte säga lite då den är en av dom bästa skivorna som släppts på denna sidan 2000 talet. Då det ibland kan ha kännts som en del skivor gått lite på rutin, så har dom fått en rejäl jävla vitamininjektion här. Det är även en lite skitigare ljudbild på denna skivan som låter hur bra som helst. Och när dom drar upp tempot som i "Framtidstro" så blir det full pott. Kul som fan att det är en "ny" inspelning, en del skivor har ju kommit ut ett bra tag efter att det spelats in.
Suburban Showdown meckar med en massa olika stilar och mosar ihop allt så det blir ganska spretigt. När dom håller sig till 2-takten så låter det bra, men när det börjar grindas som i första låten "Candid existence" så blir det pannkaka... Jävligt fläskigt basljud har dom fått till och 2 sångare som kompletterar varann bra. En ljus och en mörk... Sista låten "Self-set target" är nog min favorit på deras sida, och faktiskt den enda D-takts låten. Någon form av hardcore / råpunk som stundtals låter riktigt bra är vad Suburban Showdown bjuder på i sina 4 låtar. Helt okej, men ett Warvictims i den här formen hade vart roligare på en egen 7''. Jag lyssnar på "Framtidstro" en gång till...

7 kommentarer:

 1. haha, "ny inspelning"?
  all musik är inspelad typ 2004...
  så det är äldre än nånsin!
  sången är däremot lagd för typ nå månader
  sen dock :)

  /Jocke A

  SvaraRadera
 2. kul förresten att du fått tag på
  en skiva. vi i bandet har inte fått några ex ännu...

  /Jocke A

  SvaraRadera
 3. Hehe... Dec 2009 stod det på fodralet, antog att det var inspelat då. Sorry... Bra skit oavsett! Bästa Warre släppet på länge. Fan, fanns ni ens 2004?

  SvaraRadera
 4. Warre har legat och bubblat under ytan i bra många år innan vi började spela in. Det finns även en mängd påbörjade inspelningar som aldrig riktigt blivit klara i studion.

  SvaraRadera
 5. Nä hehe, det är lugnt. Så krångligt att
  skriva upp massa olika datum, år och skit...
  Var låtarna så bra? Minns inte hur de lät
  faktiskt, inte hört sen vi la sång.

  /Jocke A

  SvaraRadera
 6. Jo låtarna är riktigt jävla bra. Bland det bästa ni släppt enligt mig. Så finns det fler gamla inspelningar av denna kalibern så ut med det pronto. Ja jag hörde av Sylen att ni haft trubbel med att få plattan, jävla sätt...

  SvaraRadera
 7. Jo, det finns ett gäng låtar till från
  samma inspelning i alla fall, som kommer att
  komma på lite olika släpp nu framöver...

  /Jocke A

  SvaraRadera