fredag 4 mars 2011

Pressmeddelande från Bristles...

Jag tar pressmeddelandet från mailen rakt av...
Landskronabandet släpper den 10 mars 2011 en digital-singel ”The Bristles spelar Ebba” med två Ebba Grön-låtar i en låt, ”Beväpna er! / We're only in it for the Drugs no.2”. Låten som är sju minuter lång är både en hyllning till bandet Ebba Grön och ett stort långfinger till borgarna.
Låtarna kommer endast att finnas på Internet och kan laddas ner gratis från bl.a. bandets hemsida. Låten kommer även att finnas på Spotify och Itunes m.fl. Bandet ger ut låten på den egna etiketten Bristles Records (BRI002).

*Varför bara digitalt?*
- Det är ju inte så många som köper plattor längre och nu slipper någon betala för tryckkostnader, säger Michael ”Svegis” Svegbrant, bandets gitarrist.

Bandet har även gjorts en video till låten som sammanfattar borgarnas första regeringsperiod 2006-2010.
- Låten och videon är ett dra åt helvete med borgarna och alla som röstade på dom, fortsätter ”Svegis”.
- När politiken endast gynnade en minoritet, och borgarna ändå fick en majoritet av rösterna så att de kunde sitta kvar i regeringsställning, ja, det betyder ju att det är några som har röstat mot sitt eget bästa, avslutar han med.

The Bristles är ett punkband som spelade mellan 1982-1985 och började spela igen 2008 och har sen dess släppt en samling med två CD+dvd, en CD singel och en fullängdsplatta 2010, ”Reflections of the Bourgeois Society”, både på LP och CD. Bandet har också sen dess varit ute och spelat en hel del i Sverige och norra Europa.

*Spelningar:*
10 Mars + Wolters Hundar - Kafe 44, Stockholm – Stödspelning för Ship to Gaza
11 Mars + Bad Dreams Always - Magasinet, Nyköping
12 Mars + Bad Dreams Always - Karlssons Kök, Uppsala
14 Maj + fler band - Klubb Punkterad Festival, Truckstop Alaska, Göteborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar