lördag 17 december 2011

Unit Lost - Asfalt CD

 Jaha ja... Unit Lost visste, eller rättare sagt vet, jag inte mycket om då Oi! och streetpunk vanligtvis intresserar mig ungefär lika mycket som dammsugning. Men jag visste att sångare Jugge arrar spelningar med Pretty Shitty Town. Och jag vet att dom dragits med ett inte allt för bra rykte. Detta kan ni läsa mer om här. Den här plattan är i alla fall helt befriad från dylikt skit, och eftersom jag fått plattan skickad till mig så kör vi... Jag hittar 4 saker direkt som är till Unit Lost's fördel och det är:
1. Tempot är rätt högt. Ingen seg taffligt spelad 2-takt.
2. Texterna handlar om annat än fylla och slå folk på käften.
3. Dom har bra koll på instrumenten.
4. Det finns inga ska-inslag.
Detta till trots kan jag ändå inte säga att jag tycker det är något vidare... Det är som sagt rätt bra fart och singalong-vänliga refränger, men icke att det fastnar för det. Skivans höjdpunkt enligt mig  är en cover av Cornelis' "Ballad om censuren". Jag vet inte vad det är, varför jag har så svårt att ta till mig den här typen av musik men det funkar inte. Visst finns det undantag, men dom är väldigt få. Är det någon som vill ha mitt ex så fås det mot porto.

5 kommentarer:

 1. HAHAHA....!!!! Lika intressant som dammsugning!
  Fan vad bra sagt!

  SvaraRadera
 2. Jävla högerfolk. Dom e väl sverige demokrater hela bunten!

  SvaraRadera
 3. Fan... sluta posta anonymt.

  SvaraRadera
 4. Det är fördomar som att gatpunk, oi! och skinheadmusik inte skulle handla om "annat än fylla och slå folk på käften" som gör att man vill supa sig full och slå någon (crusthora) på käften. Eller åtminstone skriva en låt om det :) Skämt åsido, det är 2012...

  Dom anonyma trattarna här skulle kanske må bra av lite box dock.

  SvaraRadera
 5. Jo anonyma inlägg är sjukt segt... Apropå "fylla och slå folk på käften" texter så utgår jag från det (lilla) jag får med mig från nämnda stilar. Kanske jag hört "fel" band, men mycket av texterna har berört just dessa ämnen. Huruvida det är vanligt eller inte är jag rätt ointresserad av då jag är måttligt road av musiken i fråga. Vissa undantag finns naturligtvis, och dom banden räcker gott för mig.

  SvaraRadera