fredag 23 juli 2010

Counterblast - Några frågor till Steve...


Efter att ha fått hem Counterblast's nya, helt magnifika, 10'' så var jag tvungen att dra iväg några frågor till Steve, och passade på att fråga lite annat också. Och har du inte 10'' så skaffa den, och även bandets tidigare släpp. Jag kan faktisskt rekommendera alla deras släpp, men den senaste 10'' och fullängdsdebuten "Balance of pain" borde vara obligatoriska i samlingen. Okej, över till mina frågor och Steve...

Tankar kring Faceless nu när den är ute? Blev det som ni ville ha den?
S: Ja, vi är rätt nöjda med hela grejen. Speciellt att Uffe i Hobostudion hajar hur vi låter och vill låta och styrde upp det rakt av. Sen finns det ju alltid lite småskit som vi kunde gjort bättre eller annorlunda, men så är det ju alltid och nån jävla gång måste man ju bli klar.

Ni har ju utelämnat texterna på 10’’, hur viktiga är texterna för C-blast? Bryr sig folk vad man sjunger?
S: Vi hade typ en liten deadline att passa och varken orkade eller hann få ihop ett insert. Så vi bestämde oss för att skita i det och slänga upp dom på myspacen istället. Vilket vi iof sig inte heller har gjort än….. Våra texter har väl aldrig varit direkt viktiga eller tillräckligt välskrivna för att göra nån glad och numer är vi glada om vi över huvudtaget får ihop en text. Det viktigaste för oss är att få till en känsla av misär, elände och undergång som funkar ihop med musiken. Givetvis bryr sig folk om texter och det är ju alltid roligare att läsa en bra text som berör, än en än pissdålig.

Era låtar är väl inget man gör på en kafferast direkt kan jag tänka mig, hur går ni tillväga? Mycket jammande? Det traditionella sättet att någon kommer med ett riff känns lite avlägset när man hör speciellt nya 10’’. Även att spela in kan jag tänka mig är ett smärre företag med era låtar.
S: Det börjar allt som oftast med ett gäng riff som vi sållar bort hälften av och får till en prel. arr. Sen repar vi ”låten” i 10 år, gör en pre.produktion i repan och när vi väl går in i studion så har vi inte så värst mycket kvar av ursprungslåten. Själva inspelandet har ju alltid varit ett kaos, men 10”an spelade vi in på en helg med full jävla kontroll. Särskilt Palles körschema var fint.

Ni verkar vara ett band som ständigt får dras med det här ”första skivan är bäst” syndromet, i alla fall när man pratar med folk. Vad tycker ni om ”Prospects” 7’’ och ”Balance of pain” idag?
S: Prospects 7” var nog inte så dum. B.o.p är ju inte så jävla lyckad rent ljudmässigt. Ojämn som faan. Låter som nån jävla pissmetalTBVproduktion. Men det finns väl en del kul saker på den med.


När ovanstående två plattor kom så var det ju mycket skriverier och intervjuande i fanzines, medans ”Imapssivity” och split 7’’ gick ganska obemärkt förbi kändes det som. Vad tror du det beror på?
S: Folk tyckte väl att dom sög helt enkelt. Dessutom spelade vi väldigt lite live, pga av att ”the counterblast babyboom” började strax efter att Impassivity kom ut och precis i början av den europaturnè som vi fick ställa in efter 2 spelningar. Tror heller inte dessa skivor fick samma kvalitativa spridning som en Skuld utgåva får. Många verkade ju, med all rätt, tro att vi slutat spela.


Om man tänker på hur länge ni har hållt på så har ni ju varit ganska sparsamma vad gäller släpp, och även spelningar dom senaste åren i alla fall. Vad kommer det sig att ni inte spelar mer ute? För anbud lär ju finnas antar jag?
S: Som sagt så har cblast familjen utökats med 6 personer dom senaste 7 årenoch det har inte varit helt lätt att få ihop det hela. Släpper man sen inga skivor och är allmänt inaktiva så har man ju inte det bästa utgångsläget vad det gäller att fixa spelningar. Det är ju inte speciellt kul att bara stå och harva gamla låtar live och i repan heller för den delen. Tyvärr har vi fått avböja ett antal bara i år, vilket har känts lite surt nu när vi äntligen lyckats släppa nåt nytt, men så är det.

Ni har ju alla spelat i mer eller mindre snabba band förr om åren, är suget helt borta efter att veva d-takt/entakt?
S: Nä, det skulle säkert va skitkul, men personligen vet inte var jag skulle hitta den energin längre. Då grepar jag hellre kvickrot i några timmar……..

Läste för ett tag sen att ni hade 5-6 låtar till klara, blir det en C-blast fullis till inom den närmsta framtiden eller blir det till att vänta några år på sant C-blast mane’r?
S: Japps, hör och häpna….. det finns väl 6-7 stycken och vi planerar at gå in i studion igen i slutet av året. Mycket mer vet vi inte just nu.

Nåt du vill tillägga? Just det… Är det fortfarande Kir for pleasure som gäller?
S: Nä tack det är bra så du…..vi håller oss till kaffe och kakor. Tack för visat intresse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar