måndag 27 september 2010

Aggrenation intervju...

Ett relativt nystartat band från Göteborg är Aggrenation som trots sin korta existens redan fått ut en split 12'' och har flera andra släpp på gång, och några på planeringsstadiet. Gillar du kompromisslöst råmangel a'la "Lycanthropunk" så borde du gilla Aggrenation. Jag gillar dom såpass mycket att jag bestämde mig för att skicka över ett gäng frågor. Först svarade Jonte och några timmar senare kom det även svar ifrån Benny. Så håll till godo, och glöm inte att kolla upp Aggrenation. Du kommer inte att ångra dig...
Okej första frågan… Namnet Aggrenation, ska det sägas på svenska eller engelska? Här är det nivå på frågorna serru…
Jonte
:Bra fråga! Folk säger alltid olika men det sägs på engelska. Men lite charmigt är det ju när det sägs på svenska så det är inget vi halshugger någon för.
Benny: Hur namnet ska uttalas är lite av en hemlighet. Alla bär vi på dom vi skyltar med en!

Lite historia om bandet…
Jonte:
Bandet startade förra året under namnet Straight Into Darkness, men efter ändringar i line-up och omskrivning av materialet byttes namnet till Aggrenation. I början av 2010 gick Jonte med och materialet till split-LP'n med Nulla Osta spelades in rätt omgående. Kort därefter sökte vi en till gitarrist och Zacharias fick axla den rollen. Där är vi nu, men med lite fler låtar och två utlandsgig i bagaget.
Benny: Aggrenation bildades som Stright Into Darkness av Tobbe som spelade in en låt som lät piss bra å jag (Benny) hoppade in & viste en jävulsk d-taktare vid namn Andreas som jag lirat med förr när vi bodde i hederliga dalarna. Vi hade även Nico på andra gitarr men han hoppade av efter 3 rep pga för mycket skola så han hade tyvärr fullt upp.Men resterade 3 fortsatte lira å fick ihop några låtar å spelade på War & Hate festivalen. Efter de hände inte mycket förutom att vi ville byta namn på bandet. Nya namnet vart Aggrenation. Efter de tog vi nya kraft tag & nya låtar gjordes. I februari kom Jonte som även sjunger i Civil Olydnad in & tog över sången så Tobbe kunde koncentrera sig på gitarr. Då spelades 7 låter snart in i Evil Grill studio som sedan hamnade på diverse samlingar+ en 12’ split med Nulla Osta. Även kom Zacharias in i bandet & saker börja hända å vi började spela ut å har avverkat en lite skara spelningar å festivaler både i Finland å Danmark.
Aggrenation är ganska nystartat eller? Även om ni väl alla pysslat rätt länge med punk i andra band…
Jonte: Ja det kan man ju säga och det är ju först i år vi har börjat göra lite väsen av oss. Innan har vi spelat i band som Indignation, Melmac, Dispatched & Forgotten Systematisk Terror och Civil Olydnad. Benny har ju dessutom Up Yours Records/distro sedan tidigare.
Benny: Vi har alla spelat i lite olika band tidigare- Tobbe- Melmack, Jonte- Civil Olydnad , Zacharias- Systematisk Terror , Benny- Dispached And forgetten, Retarded Rebells, Homewife, Bullhead , Andreas- Dispatched And Forgetten, Indignation.
Och så med buller å bång så blir det en split 12’’ på en gång, inga demos eller 7’’ här inte
Jonte:
Nej nej, sånt sysslar vi inte med! En demo uteblev nog eftersom det tog ett tag att hitta soundet och få låtarna helt klara och att de helt plötsligt kändes väldigt färdiga och värda att spela in i en studio istället. Originaltanken var dock att det skulle bli en 7", men när Fucking Kill Records ville släppa det som en split-LP så tyckte vi det var lika bra.
Benny: Vi hade planer på å släppa split 7’or i början men fick erbjudande om en split 12’a i stället direkt & så blev de.Demos har vi icke gjort. Split 7’or ligger fortfarande på schemat men i vilken ordning & om alla som är planerade fortfarande kommer bli av vet vi ej.


Har ni fått nån respons på split 12’’ ännu?
Jonte:
Den kom ju väldigt nyligen så det är ju inte så många som hört den, men vi har tydligen fått ett gäng recensioner i tyska fanzines som vi väntar på att få översatta. Responsen på låtarna vi lagt ut på internet (från skivan) har varit väldigt bra så förhoppningsvis uppskattar folk LP'n i sin helhet också.
Benny: Alla våra skivor som vi fick i bandet är väll i princip slut så responsen har vart bra allt folk vill ha den å den låter ju bra. Alla som köpt den gillar ju den. Så vi lär köpa hem flera så vi har med oss när vi är ut & spelar senare. Men än så länge är responsen bra på skivan. Vi har inte fått några direkta recensioner på skivan ännu men vi hoppas de kommer å att dom är bra så klart!
Ni skulle väl även dratt ut på en liten turne’ nu i dagarna som tyvärr sket sig, vad kom det sig?
Jonte: Ja, vi skulle ha dragit på en miniturné portugisiska Simbiose. Först fick vi ställa in finlandsgigen pga att Stockholmsgiget sket sig då Hällregn står utan lokal för tillfället, så vi kortade ner turnén till en dryg helg, men när en av de viktigare spelningarna sket sig så ställde Simbiose in helt. Vi kommer däremot fortfarande spela i Trollhättan (2/10) och Göteborg (3/10)!

Benny:
Turnen som skulle bli av nu i kommande vecka sket sig totalt på grund av dyrt som fan för 6-manna band från Portugal å åka hit. Inget av oss är särskilt stora så spel ställen var lite tveksamma, nästan alla spelställen ville inte sätta spelningar så långt i förväg vilket förstörde planeringen avsevärt! De var nog det som tog kål på turnen faktiskt. De var synd att turnen dog ut för många var sugna på den så ja hoppas verkligen den kan bli av en annan gång. De verkar vara svårt å sätta för många spelningar i Sverige då de är svårt å ha spelningar på vardagar. Kommer lite folk tyvärr då å de är lite trist. Det finns mycket spelställen där ute i landet men man vet inte vart man ska hitta dom jämt så allt gäller ju enbart kontakter å veta vart dom finns annars är de svårt.
Vad står på tur härnäst vad gäller Aggrenation?
Jonte: Just nu putsar vi på de nya låtarna och funderar på hur de ska släppas. Vi har fått ett gäng erbjudanden om att splitta med flera bra band, men ett helt eget släpp är ju också frestande. En Brasilienturné står också på agendan, men först ska vi se till att få ut en skiva där.
Benny:
Vad som kommer ske här näst med Aggrenation är åtminstone spelningar den 2:a oktober på M15 i Trollhättan & 3:dje Oktober på Spatt. Efter de vet vi nog inte själva. Förhoppningsvis in i studio snart igen. Vi har några låtar klara Som vore perfa att få ut på kanske 2 split 7’or så dom blir avklarade från planeringen. Sen är de mera spelningar å försöka få ihop till en fullängdare. Synas & höras så mycket som möjligt så folk vet att vi finns så de finns mera möjligheter & spela ut & in!
Ordet är fritt…
Jonte:
Tack för intervjun! Vi kan ju nämna att man kan köpa/distribuera vår LP genom att kontakta aggrenation(snabel-a)gmail.com
men den kommer även säljas på våra spelningar. Ha det gött tills nästa gång!
Benny: Tack för intervjun & det är nog faktiskt våran första med bandet! Hehe
Övriga borde spana in http://www.myspace.com/aggrenation Första plattan är ju ute med Nulla Osta då & finns att köpa direkt från bandet.Om någon vill ha oss lirade i sin stad är det bara att kontakta bandet så ska vi kunna styra upp något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar