måndag 10 oktober 2011

Gråsuggorna - Fartblind CD

Gråsuggorna från Rättvik har hållt på sedan tidigt 90-tal, men jag har aldrig sprungit på dom tidigare. Fick denna deras nya platta "Fartblind" för nån vecka sedan och läste om dom i senaste Close-Up där Sörling hypade rätt hårt. Så det fanns ju en del förväntningar trots att det kommer ifrån någon som hyllar "Live the storm" ;-)
Gråsuggorna är som sagt ett gäng 40-taggare (finns det några under 20 som lirar längre?) som här bjuder på 6 egna låtar + 6 covers. Om jag börjar med dom egna låtarna så är det rätt bra drag i deras "UK82" influerade punk måste jag säga. Ett snällare GBH med refränger som fastnar... Mina personliga favoriter är "Fartblind" och den street/oi! influerade "Psycho bitch", där den sistnämnda låter som nåt Prins Carl skulle kunna svängt ihop, och det är inget dåligt betyg det :-). En jävla spelglädje genomsyrar hela plattan och det hörs att dom har kul, och skiter förmodligen fullständigt i om nån annan gillar det dom gör. Av coverlåtarna så gillar jag "Ronnie was a rebel" av Chaos UK och "Soldier boy" av Varukers bäst, tätt följd av Järnmännens "Våren". Övriga band som tolkas är Fiendens Musik (fan vad jag inte gillar den låten...), Peter & The Test Tube Babies och Grisen Skriker. Ingen skiva som kommer göra några bestående avtryck men ändock en helt ok CD som säkert kommer att spelas igen här hemma.

3 kommentarer:

  1. Lyssnade precis på Snutbil på deras reverbnation-sida, och kan konstatera att den definitivt inte håller samma klass som originalet. Fiendens Musik är ett riktigt favvoband här hemma, men å andra sidan kanske du inte uppskattar originalet heller. Men då har du fel! ;)

    SvaraRadera
  2. Nä du Kristoffer, jag har aldrig fel serru :-)

    SvaraRadera
  3. ang. Snutbil orginalet är ju Police Car av Larry Wallice från sådär 1977. mvh Björn Holm.

    SvaraRadera