söndag 25 oktober 2009

Not Enough Records (Repris)

Hade med detta inlägg på den "gamla" bloggen, men eftersom Not Enough är aktuella i dagarna med två nya släpp så kör jag den i repris om det är någon som missat den. Not Enough Records är ett litet bolag/distro med en massa schyssta släpp bakom sig och som definitivt visat att allt går om man bara vill. Även med små medel så går det att styra upp om man lägger ner lite tid och jobb + en massa tålamod. Väl värt att supporta och promota, så över till Oskar, ena halvan av Not Enough!
Not Enough har funnits sedan början av 2002, har varit jag och Tom som dragit i det hela sen dess, vi hade som mål att styra upp lite distro och ett möjligt d.i.y. alternativ, bodde ju i skogen i mörka Småland så det va ju inte så mycket alternativ däromkring. Flytta upp oss till Göteborg och fick igång det hela lite mer med tiden.
Nu är jag i Malmö och har lagt om kursen en hel del, många släpp vi gjorde för något år sedan va med folk som vi kände och kanske inte riktigt hade total fokus på vad de ville med sina släpp, så många av dem slutade med att få ut en ny skiva och senare lägga ner bandet då det inte fanns mer att ge. Eller vad det nu kan handla om. Det som ändrats nu är att vi fokuserar mycket mer på de runtomkring oss, då det känns som allra mest d.i.y. och pepp. De senaste släppen är även med vänner som vet att det tänker att ge mer än en skiva, med andra ord menat, de har lite mer av en plan vilket även gör att det känns mer intressant att fokusera på deras ny projekt eller gamla. Det mesta är Malmö baserat och det känns bra då vi har vår bas här sedan ett tag.
Meningen med Not Enough har mer känts som ett medium att sprida en uppmuntran till folk att ta saker i egna händer, att uppmuntra kreativiteten hos folk och att samtidigt kunna ge ut musik med en mening. Vi anser oss vara ett så kallat anarkistiskt politiskt bolag med mål att skapa grund för andra personer med ett ifrågasättande av den så kallade rådande ordningen. Vi är tydligt emot sexism, fascism, rasism, homofobi och all form av auktoritet. Vi har varit del i att stödja olika politiska grupper med ekonomiskt stöd, där som ABC, anarchist black cross, Punk illegal vilket blir Ingen människa är illegal, olika mindre organisationer och deltagit i att släppa och distribuera en Antifa LP som drog in en hel del pengar till den anti-fascistiska rörelsen i Sverige. Detta för att vi känner stark för den politiska rörelsen och att många gånger så kan detta vara ett av de få möjligheter en del människor känner sig att ha i delaktigheten i den politiska kampen.De senaste månaderna har även gjort att Not Enough webben har fått ett enormt lyft, tack vare Andreas Folzine, så har vi fått en utomordentligt fin layout på vår hemsida. Tack vare Mattias Krogh, attack fanzine, så har vi fått igång vår webshop som ser mycket ordentligt fin ut.Detta gör ju att vi kan vara med lite mer vad det gäller den utvecklade punk rörelsen på nätet ju!!Vi har som plan att få ut ett zine som även kommer att heta Not Enough, vi kommer att ta med de banden som vi senast har släppt och fortfarande är aktiva på ett eller annat vis. Senare kommer vi att försöka att skriva om de relevanta saker vi känner att vi har en del av, eller som vi vill lägga mer fokus på. Som sagt innan så har vi som mål at ge mer utrymme för det kreativa inom punkscenen och att bara släppa skivor har vi inte fått ut allt av vad vill. Vi har ju en hel del skivor ute nu med, och det vi har och kommer att få ut följer:Forfarande tillgängligt:
N.E.R. 025 - Oi Polloi, A Ceol Ar Canan Ar A Mach, LP
N.E.R. 024 - Hårda Tider/Balance split 7"
N.E.R. 022 - Project Hopeless, Av Hela Mitt Hjärta, 7"
N.E.R. 021 - Hårda Tider, Vår Sak, 7" (åtrpress kommer!!)
N.E.R. 020 - Disco Volante "We are forever" CD/LP
N.E.R. 018 - Skitkids "Onna for pleasure" 12"
N.E.R. 017 - Skitkids "Besöket vid krubban" CD
N.E.R. 016 - Project Hopeless, Välkommen till vår sopfyllda fabrik, LP
Kommande släpp:
Not Enough #1
N.E.R. 023 -Herätys, TBA 12"
N.E.R. 019 - Realities of war, Liberty? ... Just an illusion, 7"
N.E.R. 0?? Hårda Tider, TBA 12"'
N.E.R. 0?? "Anarkist Attack" split LP, Hårda Tider, Project Hopeless, Raakakopio, Skitkids
N.E.R. 0?? Raakakopio, TBA 12"
N.E.R. 0?? Skitkids, TBA vinyl
Mer kommer nog garanterat att bli av med tiden!
För er som även har intresse av att trycka era egna knappar så gör vi det mer än gärna åt er, istället för att vända sig till ett stort företag som måste fixa det på den komersiella vägen så är vi fortfarande d.i.y. !Kolla gärna in våra fina och nya webshop och se om ni möjligtvis kommer at hitta något ni kan gilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar