lördag 14 november 2009

Atomvinter - Hur är läget?

Atomvinter... Svinbra band från Göteborg som nästa år "firar" 20 år som band. Trots detta har dom inte gjort sådär jätte mycket väsen av sig. En hel del medlemsbyten och andra åtaganden har gjort att det endast blivit 3 släpp på alla dessa år. Dock handlar det om 3 riktiga höjdarsläpp, och cd'n som kom på Distortion 94 är en blivande klassiker i min bok. Nu har man dock varit och lirat in lite nya låtar igen, så jag tänkte kolla lite vad som är på gång. Bas-Joel har svarat på frågorna.

*Läget i Atomvinter?
Jo tack just nu e det bra ,känns som att vi e peppade! Skall spela i Malmö i helgen o det ser vi alla framemot.

*Ni ska äntligen spela in igen snart såg jag. Nåt planerat vad det ska bli av inspelningen?
Jo fan vi spela in sista helgen i oktober. 22 minuter blev det av den insp, vad som skall hända utav den är inte riktigt klart ännu, vi har pratat om att spela in snart igen för att kanske göra en fulllängdare.

*I eran split CD med Riotous som kom för nåt år sen stod det att eran del skulle komma på en egen LP med fler låtar… Vart har den blivit av? Eller har jag fattat fel?
Spliten med Riotous har blivit kraftigt försenad på grund av omslags problem. Vi har börjat tröttna ganska så kraftigt på detta och Shaman records som skall släppa den. Cd'n som släppts kom i 300 ex och släpptes inför Chicago Crust Fest 2008. För att klar göra så e det alltså en split LP med våra vänner från Chicago ,Riotous, och alltså ingen egen LP som e på g. Inspelningarna på denna är i från 1997 och 2000.

*Det är ju minst sagt jävligt sparsamt med info i den cd’n… Musiken är ju kanon och det är ju det viktigaste, men fan. Lite mer kunde det väl vart? Texter i alla fall…
Ja vi kan ju inte annat en att hålla med texter är för oss viktigt. Vi har laddat upp alla våra texter på vår myspace sida o där finns även dessa. (
www.myspace.com/disatomvinter)

*Ni är ju ena riktiga mångsysslare… Vilka band kör ni med vid sidan av Atomvinter?
Jag (Joel) spelar för till fället med Insidious Process ,fast det e bara tillfälligt. Annars spelar jag med Leda (ex Seitan) oxå, Mange spelar med Leda, Agrimonia och Acoustichrists. Krille spelar med Goo och har några egna projekt bla Christ The Album. Vi har alla spelat med fler band bla Fylgija, Libresse, Half Dead , E-471, Non Fortes Sed Crudeles, Mandragora, The Virgins, Psychomonouts, Herstory, Seitan, Krig, Räserbajs, Driller Killer. Andreaz sysslar med teater oxå och har medverkat i olika projekt inom detta.

*Vad kommer det sig att det blivit så få inspelningar med Atomvinter? Även spelningar tar ni det rätt lugnt med va?
Jag gissar att detta beror på att vi de senaste åren har haft så mycket vid sidan av Atomvinter. Jag skulle tro att jag (Joel) är en bromskloss ibland, jag har 3 barn 8, 6 och 4 år. Men även Krille är väldigt upptagen i perioder. Men för tillfället känns det som att vi alla e less på att panik repa in ett sett innan spelningar och vad vi riktat in oss på det sista är att göra ny musik, Vi spelar gärna live men är inte speciellt aktiva på att skaffa spelningar. Vi spelar i stort sett alltid om vi får frågan.

* Hur ser framtiden ut för Atomvinter?
Framtiden med Atomvinter?? Lång mörk kyla... Nej förhoppningsvis spelar vi in snart igen ,skulle va kul att få ut den första fullängdaren till nästa år (vi fyller 20 2010). Vill oxå gärna spela live lite oftare i framtiden.

*Tillägg?
Vill börja med att tacka för intervjuen Masken ,du gör ett grymt jobb. Ledsen att det tog lite tid för svaren. Vi söker bolag som vill släppa oss hör av er om det finns intresse. Ha det fint allihopa!////Joel för Atomvinter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar