onsdag 12 maj 2010

Driller Killer - Lägesrapport..

Satt och slöglodde lite i fanzinehögen här hemma och allt som oftast så dök favvobandet Driller Killer upp. Ett band det varit jäkligt tyst om dom senaste åren, i alla fall på skivfronten. Så jag drog iväg några frågor för att kolla hur det stod till, Christoffer har svarat...
Hur är läget i DK ? Vad har ni för sättning nu?
I nuläget är det, som alltid, Cliff på sång, Johan på bas och mig (Christoffer) på gitarr. Vi söker fast trummis så om någon intresserad läser detta kan ni mejla
drillerkillerpunk@hotmail.com. Vi har däremot vissa lösningar denna sommaren. Selle (trummor) och Adam (gitarr) kommer antagligen hoppa in på nåt gig. Båda ex-Driller Killar å lirar numer i Lautstürmer.

Det har ju vart jäkligt tyst om er ett bra tag nu, vad har ni pysslat med?
Japp, senaste skivan (spliten med ENT) kom 2007 men vi har ändå vart ute och lirat en del. Förra året var vi te x i Kanada, Slovenien och Italien två vändor. I Sverige har vi däremot inte lirat sen nyårsafton 2006 om jag minns rätt.

Några nya grejer på gång?
Det är alltid nya grejer på gång. Planen är en ny platta och det finns dessutom lite outgivet som kanske hamnar på nån singel. Spelningar har vi däremot tagit det jävligt lugnt med att boka detta året eftersom vi vill ha en fast sättning först. Med andra ord - när sättningen känns komplett kommer saker att börja hända igen.

Vad kommer det sig att ni avverkar medlemmar i sån rasande fart tror du?
Det finns många anledningar. Folk som skaffar familjer och känner att dom har tillräckligt med tid att lägga ner på bandet. Folk som inte passar in. Folk som flyttar. Kommunikationssvårigheter. Folk som helt enkelt tappar lusten. Etc etc etc. De fem åren jag har hängt med har det varit ny sättning varje år. 2006 bröt jag armen och då var det tre olika sättningar på de fyra sommarfestivaler som besöktes. Får se hur många vi lyckas med i år.

Ni har ju vart jävligt sparsamma med spelningar i Sverige, inga planer på att fixa en runda?
Jo, det kommer säkert bli av inom nåt eller några år, känns som att det börjar bli dags. Vi har helt enkelt varit mer intresserade av att åka utomlands och lira.


Nåt mer du tycker folk borde veta?
Nä, inte nåt jag kommer på just nu iallafall. Tack & hej!
-Christoffer

1 kommentar:

  1. ah skönt att dem inte lagt av
    fick för mig det innan

    SvaraRadera