torsdag 27 maj 2010

Makabert Fynd / Tipper's Gore - Split 7''

Ny giv från Makabert Fynd, och vad jag tycker om dom kan ju ingen som läser här regelbundet missat. Deras LP från förra året satte jag överst på min lista över bästa släpp 2009 och 7'' var bland dom bästa dom med. Så att säga att jag sett fram mot denna är ju en underdrift... 4 låtar har Makabert med på sin sida, och det första som slår mig är ljudet. Fan vilket rensigt ljud och det passar dom perfekt. Inget cleant metalljud som många har, och som i vissa fall låter skitbra, utan här larmar det och skramlar och är lite gött burkigt. Första låten är en halvslö fyrtaktare som svänger nåt sjukt. Tänk lite som ett neddekat A-71 :-) Andra låten däremot är raka motsatsen, här är det tvåtakt i ett tempo som om det inte fanns nån morgondag... på gränsen till att det går för fort och blir rörigt, men dom håller sig precis på gränsen. Dom två avslutande är lite mera "traditionella" Makabert Fynd låtar, men inte desto mindre bra för det. Måste ju bara säga också att Mattis och Poffen har röstresurser lite utöver det vanliga. Skitbra sida, och jag tror att Makabert Fynd hamnar på top 10 listan i år igen.
På andra sidan hittar vi Amerikanska Tipper's Gore, som nu lagt av. Tror att några av dom är med i Knives nu. 4 låtar på deras sida också, men till skillnad mot Makabert Fynd så är det här mycket mera ushardcore influerat a'la 80 talet. Är riktigt dålig på den Amerikanska hardcorescenen men tror inte jag är helt ute och cyklar om jag säger att det påminner lite om Black Flag. Kan tänka mig att Tipper's Gore och svenska Nitad har en hel del gemensamma skivor hemma i samlingen och influenser. Äh fan, jag ger upp... Det svänger riktigt bra om Tipper's Gore i alla fall även om dom inte når upp till Makabert Fynd. Det är Flat Back rec som släppt skivan, och jag har en fråga till dom... Är det så jävla besvärligt att pilla ner ett textblad i skivorna? Denna 7'' är totalt avsaknad av allt vad info heter, inte ens kontaktadresser till banden finns. Nada. Lite surt då det alltid är kul att sitta och glo på när man lyssnar...

6 kommentarer:

 1. Tipper's Gore är ju guld! Lyssna igen! Debutsjuan är ruggigt fet! :)

  SvaraRadera
 2. Jo men jag säger ju inte att dom e dåliga... Bara att dom inte har mycket att hämta jämfört med Makabert Fynd. Svårt att jämföra kanske då stilarna är helt olika. Men som sagt helt okej var dom ju.

  SvaraRadera
 3. "Är riktigt dålig på den Amerikanska hardcorescenen men tror inte jag är helt ute och cyklar om jag säger att det påminner lite om Black Flag."

  HAHAHAHAHAHAHA! Nej antaligen inte ute och cyklar hahahaha

  -Svensk punk som later som Ebba Gron?
  -Nej, aldrig!

  -Engelsk punk som later som Discharge?
  -Nej, aldrig i livet! Har jag aldrig hort talas om...

  SvaraRadera
 4. Tony, sluta mopsa :-) Du vet att vi snart träffas haha.

  SvaraRadera
 5. Lukin: hetsa inte upp dig, Masken har ju rätt dålig musiksmak som du kanske har märkt...

  Men det är alltid uppfriskande (och såklart) ovanligt att läsa en recension han har skrivit där han inte hyllar samtliga band ifråga. En frisk fläkt bland övriga recensioner. Annars verkar det ju som det mesta är "guld" som recenseras, trots jävligt risiga band. Sitter nästan alltid och gapar åt all skit som hyllas... O-trovärdgt. Hade aldrig vågat skicka nåt för recension faktiskt.

  SvaraRadera
 6. Anonym: Tack :-) , skicka gärna platta för recension. Kul att du skriver anonymt med... och att du tydligen läser "skiten".

  SvaraRadera