fredag 14 augusti 2009

Loudpipes - Hur är läget?

Varför intervjua ett band som inte varit aktivt på 10 år? Det kan man undra... Men om bandet heter Loudpipes och släppte en av 90-talets bästa plattor som nu skall släppas igen så är det inte så konstigt längre. Det är D-Takt & Råpunk Records som står bakom återsläppet av "The downhill blues", som nu äntligen kommer på LP. Och i och med detta så kan man ju hoppas att fler upptäcker detta suveräna band. Svarade på frågorna gjorde gitarristen Freddie Eugene (som förutom Loudpipes även spelat/spelar i bl.a Unleashed och Terra Firma). Över till Fredrik...

Plattan är äntligen ute på vinyl efter 12 år… Varför belv det just D-takt & råpunk rec? Och varför vänta i 12 år? Berätta lite…
Jävligt skönt måste jag säga,,,som sagt 12 år shit,,det måste vara rekord. Från början skulle Osmose/kron-h som släppte cd'n även släppa vinyl men dom ändrade sig av någon anledning, vet inte varför,,,kanske för vi aldrig drog på den där turnen med Exploited,,,men det är bara spekulationer. Att det vart D-takt & punkrecords är slumpen. Det är många som har hört av sig genom åren och velat släppa den på vinyl men jag har inte riktigt orkat ta tag i det hela. Han på D-takt låg i sverige och jag tyckte det vart en enkel och direkt dialog så D-takt fick det bli. Och jag ångrar mig inte, han (Sylen)satte ihop omslag och fixade allt, jag behövde bara bidraga med bilder och låtarna.

Denna gången är ju även själva omslaget pärla, det var ju rätt sunkigt på cd-utgåvan eller vad tycker du?
Jag kan bara hålla med dig. Dock e orginal bilden till cd'n ok men den vart så jäkla nedklipp av bolaget så det ser inte klokt ut. Jag vill inte beskylla någon om cd omslaget, jag borde haft mer koll på det hela själv men men,,, det är lätt att vara efterklok. Nya LP omslaget är dock en miljon gånger snyggare än cd utgåvan (går inte ens att jämföra) men det är Sylen på D-takt records förtjänst att den vart så schysst.

Inga planer på att veva igång Loudpipes igen?
Jag hade många låtar klara men det hela rann ut i sanden, lite synd för dom var ännu bättre och ännu sneare än första plattan. Kanske släpper jag dom under annat namn, det skulle inte vara rätt att ge ut något under namnet LOUDPIPES om inte Nanador sjunger. En återförening känns ganska avlägset just nu. Ingen av medlemmarna i Loudpipes har någon direkt kontakt med varran längre.

Vad pysslar ni med nu för tiden? Vilka band kör ni med nu? Hänger ni med nåt i punksverige idag eller är det klassikerna som spisas?
Jag har ett nytt band som heter ATLANTIC TIDE www.myspace.com/atlantictide , vi har just spelat in en 2 låtars demo. Det är väll någon slags HAWKWIND, B.SABBATH aktig musik. Vad Nandor håller på med vet jag inte,,,någon konstig jävla techno, konstnärs musik,,,,nä jag vet faktiskt inte så jag ska hålla käft. Carl Leen (Merciless) åker väl båge och har lagt basen på hyllan tror jag. Peter spelar väll trummor i 1000 band som jag inte ens vet vad dom heter (Det är alltså Peter "Flinta" Stjärnvind om någon undrar /Masken).Jag har ingen som helst koll på dagens punk, det är mest det gammla vanliga som åker på, G.B.H, PISTOLS, DISCHARGE, RAMONES, DEAD KENNEDYS, MISFITS, PETER AND THE TEST TUBE, ADICTS, ONE WAY SYSTEM, EXPLOITED etc etc deras plattor är tidlösa man tröttnar aldrig på dom. Men jag är glad för att det kommer nya band som mosar på fast jag inte orkar engagera mig. Något jag dock HATAR är denna jävla radiovänliga POP PUNK dom spelar på radion,,,hur fan kan det kallas punk? Skandal.

Nåt kul Loudpipes minne? Lär ju finnas en del fyllebus att skvallra om…
UFF, så jävla många och det är ingen som skulle tro mig om jag berättade dom. När Nandor och jag bildade LOUDPIPES var jag nere i en djup deprission och levde varje dag som om det var min sista, Nandor hade kommit hem efter ha bott i LOS ANGELES i flera år och var ett riktigt fylle svin så vi levde djävulen dag ut och dag in. Men ingen skulle tro mig om jag berättade,,ett under att man inte strök med. Lever fortfarande i bakfyllan efter dom åren.

Tillägg…
Tack för intervjun, måste vara första LOUDPIPES intervjun på över 10 år. Skicka länk när den ligger uppe tack.Tack till alla som suportar LOUD PIPES.//Freddie Eugene

Köp nu för fasen LP versionen av "Downhill Blues" ! Det är sånt jävla vansinnigt sväng att det helt sanslös. Klarar du att inte dras med i låtar som "Evil Juice" , "You got that right punk" eller "Morphine trip" så måste det vara nå allvarligt fel. Tack Freddie för svaren. //Masken

4 kommentarer:

 1. äntligen någon som förstår storheten i denna skiva.
  finns ingen bättre ölskiva så fort man vevar gång denna så bara slirar ölen ner i halsen.
  downhill blues är den vevigaste plattan nånsin!

  SvaraRadera
 2. Jag blev aslycklig och tappade andan då jag såg att Loudpipes skulle spela på Kafe´ 44 för ett par år sen.
  Begav mig dit men det var tyvärr ett rockabilly band som hade antagit samma bandnamn.
  Det var fler än jag som vände lite besviket och gick därifrån.

  En återförening skulle ju bara vara så rätt.

  SvaraRadera
 3. Ja det måste man ju säga att det är en sann kulturgärning av Sylen att återsläppa denna plattan så förhoppningsvis fler upptäcker Loudpipes.
  Rockabillybandet med samma namn har jag aldrig hört, men med tanke på att dom spelar just rockabilly är dom förmodligen helt värdelösa som all annan rockabilly.

  SvaraRadera
 4. Vansinnigt bra platta och det är sjukt fint att den släpps på LP!

  /Orb

  SvaraRadera