lördag 9 januari 2010

Bäst 2009! - Stefan / Moderat Likvidation (en eftersläntare)

Eftersom 2009 var ett år som det hände en hel del för vår egen del så kan det inte hjälpas att listan blir hyfsat egotrippad. Här är iaf det jag på rak arm kommer ihåg av 2009:
*Moderat Likvidation ger ut sin första fullängdare "Mammutation". Känns inte så fasligt längesedan debutplattan (EP´n) gavs ut men när man börjar tänka efter och inser att det är 25 år sedan...så blir man nästan knäpp på kuppen!
*ABC No Rio i New York! sicket jäkla tryck det var när vi lirade där! Blåmärken på armarna efter omkullvälta Cymbalställ/cymbaler, folk som stagedivade från baskaggen, amerikaner som sjöng med på varje ord i texterna osv osv. Helt galet!
*Porcupine Tree på Olympen i Lund, kanonbra spelning.
*Detonate från Mineapolis & Death from Above från London/Italien som vi turnerade med. Riktigt bra band och coola människor. Death From Above körde stenhårt med att de var från Sverige på varje spelning, och presenterade vissa låtar som att de gjort dem redan -82. Klart kul!
* Träffade på Slöa Knivar på Rasslepunk, kul och bra band med karismatisk sångerska. Fick deras EP- gott mos!
*Thåström- "Kort biografi med litet testamente". Vet inte riktigt vad det är med den låten, men den biter sig fast.
*Warcry, Preying Hands och Complications var alla ruggigt bra live på Varning from Montrealfestivalen. De två senare var nya bekantskaper för min del som jag blev positivt överaskad över, måste skaffa deras plattor.
* Punk Illegal var en kul tillställning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar