tisdag 9 februari 2010

Herätys - s/t 12''

Nu jävlar Hedberg har du väl fått den KÄNG skiva du efterlyst i så många år? En av årets bästa plattor är redan släppt, det vågar jag säga redan nu. Förra året var det Makabert Fynd som kom från ingenstans och fullständigt blåste mig av stolen, och nu är det Herätys tur. En skiva jag väntat rejält på efter att ha lyssnat på deras myspace och läst om på div ställen här på webben. Och denna gången var det precis så bra som jag hoppats på. Det har ju pratats om Totalitär högt och lågt som referenser till hur det skulle låta, och även detta stämmer ju. Men jag tycker mig även höra ett och annat Dischange/Meanwhile liknande riff här och där. Och även en del rock’n’roll trixande på gitarren a’la Skitkids. I vilket fall så är det makalöst bra käng detta Malmö/Uppsala band fixat på denna 12’’ ,och att det säga att det svänger är ju en underdrift… Dom har även den goda smaken att smälla in en och annan 4-taktare som jag är svag för. Alla låtar skriks på finska och det låter kanon, som det så ofta gör. Jävlar vilket förbannat språk det är. Skivan är släppt av supertrevliga Not Enough. Jag avlsutar med att citera Finnen och Jallo från en gammal Finnlista, -Skaffar du inte denna så är du dum i huvudet!

7 kommentarer:

 1. Ooof, ser ut some en skiva jag maste kopa

  SvaraRadera
 2. hehe.. Det är inte käng, det är hardcore... hehe Bästa skivan i år lätt! Sån jävla fet attack i riffen asså!

  SvaraRadera
 3. Såg en kommentar från Jallo någonstans att Herätys skulle vara något extraordinärt.
  Såg dom på "båten" förra helgen, hade aldrig hört dom innan, inte ens på myspace.
  FY FAN vilken grym punk. Ett sånt jävla extas.
  Luften gick fan ur en då dom pumpade sin punk, sångarens brutala finskvrål.
  Helt klart det bästa jag sett på många år.
  Skitkids trodde jag skulle slå allt men Herätys vann nog kampen den kvällen fast Skitkids gitarrist måste vara en av Sveriges särklass bästa. GRYM som fan!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, "båten" giget var grymt som fan!!! Köpte Herätys plattan då, å måste fan köpa en ny snart. För den är snart sönderspelad, hehehe....

  SvaraRadera
 5. Ja, sjukt bra på Båten! Men jag visste innan att det skulle bli pärla :)

  /Jocke A

  SvaraRadera