torsdag 11 november 2010

En snabbis med NITAD


*Ny 7'' ute, den sjätte i ordningen, ni verkar ju sjukt produktiva...Hur håller den sig mot era tidigare släpp tycker ni?

Benke: "Det bästa vi har gjort hittils. Vi spelade in en ny 7" förra helgen. Den kanske är lite bättre men det är ju alltid det senast som man tycker bäst om. Man gillar ju att göra nytt och utvecklas."
Benjamin: Helt klart det bästa släppet hittils i vår 5 åriga karriär. Skön blandning av snabba o slöa låtar. Men som Benke säger, nya 7" som vi spelade in nyss smäller ta mig fan ännu högre.


Foto Johan Dahlrot
*Jag skrev ju i min recension att Nitad är ett sådant band som "man vet vad man får" när ni släpper nytt. Positivt eller negativt?
Benke: Både och. Tycker det är ganska stor skillnad mellan den nya 7" och LPn t.ex. Sen är det ju fortfarande punk och vi är samma människor så det är klart att det blir ganska lika.

Benjamin: Alltid bra med trygghet när man lyssnar på ett band. Ta Maiden-fans t.ex. De skulle bli sjukt besvikna om det inte lät som det brukar, haha. Men jämför nya singeln med 1a släppet så är det ju en markant skillnad rent låtmässigt. (Jag menar ju inte att alla släpp låter exakt lika, men det är ju liksom aldrig nån tvekan om att det är Nitad oavsett skiva/Masken)
*Det var meningen att det skulle komma en LP med för ett tag sedan va? Vad hände med den?
Benke: VI spelade in 10 låtar till en LP. Sen var det lite problem med vem som skulle släppa den och efter ett tag kände vi att alla låtarna inte riktigt höll det måttet vi vill ha. En av låtarna har vi spelat in på nytt till nästa 7". Dom resterande 4 låtarna skrotade vi. Inte helt omöjligt att dom dyker upp som något extra spår på någon CD eller liknande i framtiden dock. Men dom 4 bästa, enligt oss, hamnade på den nya 7an och 1 låt hamna på en svensk hardcore samling (gå in på swehc.com, lyssna och KÖP). Den valda dom dock själva av dom 5 som vi skrotade. Vi hade valt en annan låt men den var för lång enligt dom haha.
*Eran gamla split med Kvoteringen som släpptes av MCR, kommer den att komma på vinyl också?
Benjamin: Nej, jag tror inte det faktiskt. Och eftersom den släpptes för så länge sen, så finns det väl ingen drivkraft att försöka återutge den igen. Håll till godo! Haha.
Benke: Den skulle släppps på vinyl av en holländare men han försvann och släppa den nu är precis som Benjamin Raich säger, inte så intressant

Foto: Johan Dahlrot

*Ni verkar ju fixa en del med era omslag till era plattor och även köra en del små upplagor med annorlunda omslag osv, är det viktigt med omslag som sticker ut lite? Själv älskar jag den typen av nörderi...
Benjamin: Ja, klart det är viktigt med omslag. Man vill ju att det ska va nice både med musiken och det grafiska. Vi har använts oss mycket av Andreas Frisk, som drev Kranium records, till omslaget. Han är en fena på det där
Benke: Jo man gillar ju sådana saker. Blir ju ganska tråkigt om man ska hålla sig till strikt punk estetik med omslagen m.m hela tiden även om jag älskar det också när det är bra gjort. Roligare att göra saker som sitcker ut lite. Som Raichen säger ovan så är det Andreas (Art by SATAN) som gjort alla våra omslag förutom första, som jag gjorde och första Kvoteringen spliten som jag tror Afrika älskaren Kalle i just gladpunk bandet Kvoteringen gjorde. Dock inte helt säker. På den kommande 7" tror jag det kan blir något helt nytt typ av utseende på omslaget. Vi får se vad som händer.

*Närmsta planerna för Nitad?
Benjamin: Vi ska göra ett par gigs i Sverige innan det är dags för europaturnén som är mellan 3-18e december. Ska bli fint att rassla ut på turné igen, det var ett tag sen för oss. Sen ska vi försöka få ut den nyinspelade 7" så fort som möjligt.. Vi är sjukt produktiva så det kommer göras fler låtar, och förhoppningsvis har vi en ny LP till sommaren!
Benke: Ja en ny LP till sommaren vore fina fisken under bordet.
För övrigt kan vi tillägga att IRON MAIDEN är världens bästa band
TRVE KVLT PUNK
2%BTTB
//NITAD
--
Nitad is coming for you!

1 kommentar:

  1. jag har till och med mailat Nitad och berömt dom för deras fantastiska omslag! Så det så!!:)

    SvaraRadera