lördag 21 maj 2011

Kvoteringen - Intervju från 2006

Yes, jag fortsätter att lägga ut mina gamla intervjuer... Denna gången är det en intervju med Larzon / Kvoteringen som besvarades i December 2006.

1. Dra lite kort story om vilka ni är och vad ni pysslat med innan...... Jag (Larre) och Jallo startade Kvoteringen får några år sen efter I.R.D I Ren Desperation där Björsa/Disfear och Johan/Nine var med. Eftersom jag och Jallo är nära polare så startade vi detta band som en superspontan pryl. Lite blärr och inspelning nån gång sådär. Det var så jäkla kul och blev precis som vi vill att det ska låta med sån 80 råpunk. Råttan och Raggar Olle hakade bara på. Jallo har ju även Meanwhile, Tottis, Ääritila och Krigshot men det är ju inte mycket mer än inspelanden med dom och inte så mycket gig. Jag hinner inte med så mycket mer än Millen och Kvoteringen men fan det räcker. Vi turnérar ju med Millen i ca 2 år på varje skiva så det är det jag sysslar med som kneg även om det inte alls känns så på nåt sätt och vis. Jag har svinkul med båda banden.
Råttan och Raggar Olle är inte med i bandet längre de var inte så intresserade men vi har en skitbra ny sångare vid namn Calle härifrån stan och han sjunger på nya materialet. Calle, jag och Danne (The Accidents) hade ett råpunk band för typ 15 år sen vid namn Blint Raseri.

2. Vad hände med Råttan? Han var inte så intresserad så han la av helt enkelt. Han var bra men rätt oengagerad. Raggar Olle likaså. Som jag sa har vi en ny snubbe med, Calle som även är en bra polare till oss.

3. Fan, det är och har alltid vart ganska många schyssta band från just Örebro... I början av 90 talet satt jag och brorsan och spisade Kung Pung,Siegmenn,Scheikes, Hårfager med mera, och nu har det vart Genocide SS, Nasum, Kvoteringen å Accidents. Vad tror du det beror på? Många som höll på då håller väl på än va? Ja visst fan har det kommit en del bra stuff härifrån. Kung Pung var jag med i, vi la väl ner 92 tror jag. Det är ju en klunga folk som har figurerat i dessa band men som är riktigt talangfulla och har bra smak och omdöme antar jag. Skulle säga att nästan alla fortfarande håller på.

4. Hur har era ep's sålt? Är ni nöjda? Ni är ju med på flera av årsbästa listorna jag fått in till sidan... Jaså årsbästalistor, jävligt kul! Vi gjorde 500-600 ex av första 7" "Roffarens Marknad" och sen en nypress på 300 och på andra 7" "Vidrig Maskinell Framfart" gjorde vi 700 ex av. Tror de är slutsålda och det är ju fräckt att folk gillar det. Vi är skitnöjda med dom två 7" eftersom vi fått till det som vi vill att det ska låta. Terrötten Rec är jävligt smidiga att ha med att göra oxå.
5. Hur allvarligt/aktivt är Kvoteringen? Ni har väl ganska fullt upp med andra band? Iaf Larzon å Jallo... Ja det är lika allvarligt som vilket av våra andra band som helst men vi håller det på den nivån vi känner är kul. Vi kommer börja göra lite gigs nu i vår och har några prylar planerat redan.


6. Vem släpper er kommande fullis? När kommer den?
Terrötten Rec släpper den tillsammans med nåt annat bolag. Allt är klart med omslag och mastrar och ivägskickat till bolaget för att sen gå vidare till presseriet så planen är att få ut cd'n sent Januari/ tidigt Februari och LP'n nån månad senare. Plattan heter "Bister Prognos" och har 9 nya låtar och båda 7" som bonus. Nya låtarna blev skitbra och vi är riktigt nöjda. Det bästa vi gjort.
7. Det verkar som det tatt lite fart i Sverige igen med singelsläpp osv, men det verkar som det är trögare att få komma ut å spela... Spelar ni mycket ute? Inte än, men vi ska köra lite gigs när vi känner för det i vår och sommar och så. Ska bli skitkul men jag kan inte tänka mig att det kommer bli turnéer direkt om vi ska vara realistiska. Jallo sa att han pallar max två gigs på raken, hahaha.
8. Pisschrist splitten? Ja jag vet och är lika less på och vänta som du. Den skulle ha kommit för ett halvår sen typ. Det enda jag vet är att det ska vara på tryckeri (i staterna) och testpressar ska ha dykt upp i Australien och låter visst schysst. Två osläppta låtar, en snabb halvstädad låt och en riktigt grisig svängig jäkel.
9. Ni har ju ett jävligt rått ljud på era ep's, har ni fått några kommentarer ang det? Jag gilar det som fan...
Ja, de flesta verkar gilla det. Vi har spelat in allt själva i min porta och verkligen försökt fått till ett riktigt jävla rått ljud som ska passa det vi gör och vi är nöjda med det. Close Up är väl dom enda som klagat på det vad jag vet.

<><> <><> <><>

10. Får ni mycket intervjuer? Nåt från utlandet? Ja vi har gjort ett gäng. Hälften svenska, hälften utländska. Vi är med i senaste Maximum Rock'n Roll som verkar gilla oss. Annars är det väl typ Skrutt, Dömd etc.

11. Några andra bra band i sverige just nu? Ja det finns massa bra band. Oftast brukar frågan vara om det finns några NYA bra band men va fan Nitad, Skitkids, Death Breath, Fy Fan, Sista Sekunden, Mob, The Accidents, Uncurbed, och jag är ju svag för Jallos gäng oxå.

12. När kommer en cover på Pastor med Ture på gästsång? När Hjälmaren brinner. (Pastor e alltså en låt med Larres gamla band Kung Pung och finns på deras EP. Släppte även demon Tung Gung. Skit samma, låten är svinbra!! /Masken)

13. Tack för svaren. Avsluta. Tack ska du ha och tack ska folk som tjackat våra 7" eller bara varit inne på vår myspace och lyssnat och diggat skiten. Gillar ni det ni har hört hittills tycker jag ni ska köpa plattan för den blev skitbra. Kolla upp våra andra gäng om du inte har hört eller skit i det om du inte är intresserad. Vi ska göra lite gigs framöver så kom gärna och kolla och ös lite och ta en bärs med oss. Kontakta oss om u vill boka oss på kvoteringen@bredband.net
Lyssna på oss här och kolla hur fräcka vi ser ut:)
http://www.myspace.com/kvoteringen

3 kommentarer:

 1. Masken, fortsätt att bomba Larre om Pastor med Kung Pung.
  Jag tror stenhårt på att dom kapitulerar förr eller senare.

  SvaraRadera
 2. Hehe, ja denna intervjun är ju från 2006 så jag har ju bombat ett tag :-) Han måste ge sig snart!
  //Masken

  SvaraRadera
 3. Det måste vara något fel på överiga punk-Sverige, det är nog fan bara du och jag som brinner för Pastor.
  Men det är väl som man säger i branchen, minoriteten har alltid rätt.

  SvaraRadera